Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Bled

  • De parel van Slovenië
  • Eiland met de romantische kerkje
  • Fietsen en wandelen

Bled

Bled wordt vaak de toeristische parel van Slovenië genoemd. In 2004 heeft Bled haar 1000-jarig bestaan gevierd. Bled ligt naast de gelijknamige meer, die heeft een maximale diepte van 30m. In het midden van het meer van Bled kunnen de bezoekers het enige Sloveense eiland bezoeken. Hier staat een kerk die door veel mensen als een van de meest romantische kerkjes in de Alpen wordt beschouwd. De Maria Hemelvaartskerk dateert uit de 9de eeuw, binnen zijn er mooie fresco's en een gouden altaar om te bewonderen. Het eiland kun je bereiken met traditionele houten bootjes (pletna), die op verschillende plaatsen rond het meer te huur zijn.

Het oudste kasteel van Slovenië ligt op de top van een rots vanwaar het uitzicht op het meer en de omgeving werkelijk grandioos is. Het middeleeuwse kasteel dateert van 16de eeuw. Het heeft een binnenplaats en een kleine kapel met fresco's. Het is ook een uitstekende plaats om de bekende “Bled Cake” te proeven. Als je nog plaatsen zoekt waar je mooie panoramische foto’s kunt maken, raad ik aan een van de volgende heuvels te beklimmen: Straža (642m), Mala Osojnica (685m) of Kuhovnica (714m).

Om het meer heen loopt een wandelweg van 6 km; een heel mooie hardloop route, zeker in de ochtend wanneer de meeste mensen nog slapen.

Ligging

Bled en het meer van Bled ligt in het noordwesten van Slovenië dichtbij de Oostenrijkse grens. Het ligt tussen de Julische Alpen en de Karawanken in de streek Gorenjska. Bleg ligt ongeveer 55km van de hoofdstad, Ljubljana.

Accommodaties

Vila Bled

Hotel Triglav

Vila Podvin

Appartementen: Er zijn verschillende appartementen te huur in Bled en in de omgeving van Bled. We kunne via onze locale partners een geschikte apartement vinden. Stuur een email voor een verblijvend offerte of neem contact met ons op.