Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Badacsony

  • Wijngebied
  • Vulkanische tafelberg
  • Wandelgebied

Badacsony

Badacsony is de “Vesuvius” van het Balatonmmer. Hoewel is de vulkaan al milennia dood en het is niet heel hoog met zijn 440m, toch is het een heel herkenbare berg rondom het meer. De wijnranken en het vulkanische landschap met zijn “basaltorgels” (versteende lavasteen) maken die omgeving to een van de mooiste rondom het Balatonmeer.

Rond de haven van Badacsony is heel druk met toeristen en souveniershops in de zomer, dus trek snel de wijngaarden in. Aan alle kanten van de Badacsonyheuvel lopen paden omhoog. De meest populaire route is vanaf het station van Badacsony, waar bereik je snel de schilderachtige huisjes: Kisfaludy Ház en Szegedi Rόza ház, genoemd naar een eeuwse Hongaarse schrijver en zijn vrouw die in de 19de eeuw hier hebben geleefd. Verder kun je nog hoger lopen naar de uitkijktoren van de Badacsony.  Als je minder mensen wil ontmoeten neem deze route niet.

In het achterland zijn diverse wandelroutes naar kleinere vulkanische bergen als de Gulács (393 m), de Szent György (415 m) en de Csobánc (375 m). Door de vulkanische bodem is de Badacsony regio een belangrijk wijngebied en wandelen door de wijngaarden met eventueel een bezoek aan een wijnkelder is een heerlijke ervaring.

Top 10 bezienswaardigheden rondom het Balatonmeer.

Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte accommodatie (camping, vakantiehuis, pension of hotel), stuur een bericht met uw wensen.

Accommodaties in de omgeving

Vakantiehuizen rondom het Balatonmeer - HungariaHuizen

Kasteelhotel Batthyány

Hotel Bonvino

Pension Óbester

Tijdens de Luxe kasteelhotel rondreis en de Autorondreis in West-Hongarije kun je de Badacsony makkelijk bezoeken.