Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Balatonfüred

  • Oudste vakantiebestemming en badplaats bij het Balatonmeer
  • Wandelpromenades
  • De Visser en de Veerman

Balatonmeer

Balatonfüred is de oudste vakantiebestemming en badplaats aan het Balatonmeer. Vanwege zijn heetwaterbronnen, de unieke omgeving, het zachte klimaat, het schilderachtige Balatonmeer en de smaakvolle wijn, staat dit stadje internationaal bekend. Balatonfüred heeft een mooie historische binnenstad, die sinds de jaren 1800 een van de belangrijke Hongaarse culturele centra is. Er zijn veel mooi gerestaureerd historische gebouwen van deze tijd om te bewonderen.

Balatonfüred heeft lange wandelpromenades langs het Balatonmeer. 'Hier komt u ook tegen: de Visser en de Veerman. Zij staan symbool voor het vroegere leven in Balatonfüred. De Visser staat symbool voor het dagelijks brood (of vis). De Veerman staat symbool voor een veilige overtocht naar de zuidkant van het Balatonmeer. Verder in de haven van Balatonfüred kunt u de luxe zeilboten bewonderen en ook een heerlijk kopje koffie of een andere versnapering nemen.

Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte accommodatie (camping, vakantiehuis, pension of hotel), stuur een bericht met uw wensen.

Accommodaties in de omgeving

Pension Gombás

Kasteelhotel Batthyány

Hotel Bonvino

Hotel Mala Garden

Pension Óbester

Camping Füred: ook mooie huuraccommodaties bv. starcaravan, stuur een email voor de mogelijkheden: info@bematravel.nl