Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Beleef Servië

  • 7-daagse rondreis met privégids
  • Culinaire stadswandeling in Belgrado
  • Wijnproeven
*

Servië is een van de best bewaarde toeristische geheimen in Zuidoost-Europa en zeker een bezoek waard. Massatoerisme komt u hier niet tegen waardoor u nog de mooi, ongerepte natuur, gastvrije mensen en traditionele cultuur tegenkomt. Naast een bezoek aan Belgrado, maakt u een kleine rondreis in West- en Zuid-Servië. Tijdens deze reis met een privégids kunt u verschillende lokale gerechten en dranken proeven. Naast de gastronomische ervaringen, ontmoet u lokale mensen en maakt u kennis met de cultuur van de gebieden die u bezoekt.

Programma

Dag 1 - Aankomst

U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 - Belgrado

Tijdens een culinaire stadswandeling met Nederlands-sprekende gids ontdekt u lokale gerechten op bijzondere plekken. We maken een wandeling van plaats tot plaats om de smaken, de cultuur en de geschiedenis van Servië en Belgrado te verkennen. Inclusief krijgt u verschillende nationale gerechten, hapjes en drankjes geserveerd in authentieke plaatsen. U hoort over het leven in Belgrado van vandaag en hoe het vroeger was. Tijdens de rondleiding passeert u ook enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Belgrado.

Met elke hap hoort u verhalen die dierbaar zijn voor Servische harten. U leert over de gewoonten in verband met eten. Na de rondleiding zult u weten wanneer en hoe u Rakija drinkt, hoe u een liedje moet bestellen in een Kafana (traditionele Servische café), hoe u een Cyrillische letter schrijft, wat u kunt meenemen als geschenk naar een Slava (Servisch-Orthodoxe christelijke feest traditie) en hoe u kunt dansen op een Servische bruiloft.

Dag 3 - Ijzeren Poort

Dagtrip naar de Ijzeren Poort en National Park Djerdap. De park is een van de top 10 bezienswaardigheden van Servië. Hier kunt u genieten van de adembenemende uitzichten over de Donau met zijn kloven en hoge bergwanden. Dit gebied is vanwege de Donau ook cultuurhistorisch heel interessant. Meer informatie over de dagtrip kun je hier lezen.

Dag 4 - Topola en Sumadija

We beginnen in de ochtend onze rondreis vanaf uw hotel en na een uur rijden bereiken we Topola. Onze eerste stop is Karađorđe's stad, waar Karađorđe tijdens zijn regering een fort heeft gebouwd. Later werd dit fort gesloopt, dus kunnen we nu alleen de residentie met toren (momenteel in gebruik als museum van persoonlijke bezittingen van Karađorđe) en de Kerk van de Heilige Moeder ook bekend als Karađorđe’s kerk, zien. Van de stad van Karađorđe gaan we naar de top van de Oplenac waar we het prachtige mausoleum van de familie Karađorđević - Saint George’s Kerk - bezoeken.

Na het bezoek aan Topola rijden we vier kilometer verder naar het nabijgelegen dorp Vinča en de wijnmakerij van Aleksandrović. Oude Romeinen vernoemden dit dorp naar ‘wijn’. In die tijd was Vincea de naam van het dorp. Zelfs in de Romeinse tijd was deze regio bekend voor zijn wijnstokken en wijn. In dit wijnhuis is het mogelijk om een wijnproverij te doen en natuurlijk de wijn te kopen. Als u interesse hebt kunnen we nog een andere veel kleinere wijnboer bezoeken en ook daar de exellente wijnen proeven.
Als we klaar zijn met geschiedenis, cultuur en wijn gaan we richting Aranđelovac en eten we in een lokaal restaurant.

Na de lunch rijden we naar het Gasthuis van Colovic, waar u de mogelijkheid krijgt om uit te rusten. U kunt zwemmen in het zwembad, eventueel nog wandelen in de omgeving of gewoon een gesprek maken met de gastheer. Uw gastheer gaat tussentijd een typisch Servisch diner voor u voorbereiden.

Overnachting in het Gasthuis van Colovic.

Dag 5 – Mokra Gora en Sargan Eight trein

Na het ontbijt gaan we naar Mokra Gora waar we de schilderachtige Sargan Eight  spoorlijn nemen die lang deel uitmaakte van de verbinding tussen Belgrado en Dubrovnik. Tijdens onze rit over de Sargan Eight zullen we de stationnen Sargan-Vitasi en Sargan-Jatare passeren en maakt de trein op verschillende plaatsen korte stoppen om ten genieten van prachtige uitzichten over de Mokra Gora gaat genieten. Het spoor is ongeveer 15 km lang en loopt door 22 tunnels met overwint een hoogteverschil van 300 meter.

Na bijna twee en een half uur rijden we terug naar het beginpunt en gaan we naar het unieke Etno dorp, Kustendorf, dat gebouwd werd door de Servische filmregisseur Emir Kusturica tijdens het filmen van zijn film "Life is a miracle". Hier vindt u, net als in een gewone stad, een museum, een kerk, een bibliotheek, een hotel, en een restaurant. De straten in deze stad zijn vernoemd naar beroemde personen: Nikola Tesla, Bruce Lee, Ernesto Che Guevara, Diego Armando Maradona, Federico Fellini, Ingmar Bergman om er maar een paar te noemen.

Van Kustendorf maken we een korte rit naar Bosnië en naar de stad Visegrad waar de beroemde Drina brug uit de XVI-eeuw de twee zijden van Drina rivier verbindt. De brug is bekend van de schrijver en Nobelprijswinnaar Ivo Andriç.

Overnachting in het Hotel Mecavnik in Kustendorf.

Dag 6 - Studenica

In de ochtend na het ontbijt vertrekken we en reizen we door het hart van Servië naar de berg van Golija. Golija is een van de meest bosrijke bergen van Servië. Het is een prachtige weg met veel mogelijkheden om foto’s te maken. We maken een korte stop om het Studenica klooster te bezoeken. Dit is een prachtig Servisch-othodox kloostercomplex uit de 12de eeuw. De versterkte muren van het klooster omvatten twee kerken die beide werden gebouwd met wit marmer. Het klooster is het meest bekend vanwege zijn collectie van 13de en 14de eeuwse fresco’s in Byzantijnse stijl.

Overnachting in Etno-dorp Latkovac in Aleksandrovac. In het Etno dorp staan veel historische gebouwen van meer dan 200 jaar. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en is omgegeven door mooie ongerepte natuur. Het pure bergwater, medische kruiden, frisse berglucht, gezond huisgemaakt eten en natuurlijke dranken zorgen ervoor dat deze unieke plek bij elke gast diep in het geheugen blijft. Het dorp ligt aan de voet van de bergen van Kopaonik op een hoogte van 430 meter.

Dag 7 - Zupa

Op de laatste dag na een lekker organisch ontbijt kunnen we de Zupa wijnregio ontdekken en bezoeken we een of meerdere wijnmakers, waar we lokale wijnen ontdekken, proeven en genieten. Tussentijds zoeken we een mooie plaats om te eten.

Helaas is de reis dan al bijna aan het eind. Dan rijden we naar het vliegveld van Belgrado of naar een andere gewenste bestemming.

Prijzen

 

Inclusief

Exclusief

  • Toeslag voor gebruik van eenpersoonskamer
  • Toeristenbelasting (€1.20 p.p.p.n.) voor drie nachten in het Hotel Jump Inn
  • Vliegticket naar Belgrado (we helpen u graag om een geschikt vliegticket te vinden)
  • Als u samen met uw gids naar een restaurant gaat, is het de gewoonte om uw privégids uit te nodigen.
  • Persoonlijke uitgaven

 

Kaart van deze reis

 

Product labels