Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Bezoek Boedapest

donderdag 5 oktober 2017

De zomer is voorbij, maar nog steeds kun je veel doen in Boedapest. We hebben een aantal leuke mogelijkheden verzameld om van de bruisende hoofdstad te genieten.

1)      Ontdek en geniet van de herfstuitzichten van panoramische restaurants

Het maakt niet uit of de zon schijnt of dat het regent, je kunt in ieder geval warm en droog genieten van de herfst, terwijl je je smaakpapillen verwent met fijne traktaties en fijne drankjes in veel van de eetgelegenheden van Boedapest. Kijkend door de grote glazen ramen van restaurant Up & Down (Budapest, Fővám tér 1), kunnen gasten niet alleen genieten van hoge kwaliteit Hongaarse gerechten, maar zijn ze ook voorzien van een all-inclusive uitzicht over de Szabadsag Hid (de bekende vrijheidsbrug) en de Donau. Degenen die hun culinaire uitstap willen combineren met een eersteklas uitzicht op de unieke Sint-Stephens-basiliek, moeten één van de raamtafels van Restaurant Platz (Szent Istvan ter 4-5) op St. Stephen's plein kiezen. Terwijl, bij Peppers! (Apáczai Csere János street 4) de gasten het prachtige uitzicht op de Donau en de herfstkleuren op de bomen op de Gellért-heuvel kunnen bewonderen. Welke plaats je ook kiest een warm onthaal vanuit herfstig Boudapest zal je zeker bevallen!

2)      Lekker baden en onderdompelen in mineraalrijk en warm thermaal water

Hongarije heeft een rijke geschiedenis in het gebruik van geneeskrachtige thermale bronnen die al voor meer dan 2.000 jaar gebruikt worden voor reiniging, ontspanning en de genezende werking op pijnen en kwalen. De geneeskrachtige werking van thermaal water wordt toegeschreven aan de hoge concentratie zouten en mineralen in het water. Het warme en geneeskrachtige water trekt veel mensen naar de historische badkomplexen van de stad. Bij sommige van deze geneeskrachtige bronnen, kun je naast gewone behandelingen zoals massages, ook genieten van behandelingen die zeker in deze traditionele spa's als uniek worden beschouwd. Bijvoorbeeld in het Art Nouveau Gellért-bad kunnen gasten onderdompelen in een rode-wijn-bad. Een versierd bad is dan gevuld met op water en op druiven gebaseerde stoffen die de huid helpen hydrateren en regenereren. Degenen die liever bier kiezen in plaats van wijn kunnen baden in de onlangs geopende BeerSpa in het Széchenyi Bad. Hier zijn meerdere houten baden gevuld met een mengsel van mineraalrijk warm water en natuurlijke extracten van bier en tijdens het baden kunnen de gasten onbeperkt bier drinken uit een kraan binnen bereik van het bad. Degenen die op zoek zijn naar nog meer krachtige welzijnsdiensten, kunnen het aparte lichaamsschrobben proberen met zout en pálinka in het Danubius Grand Hotel Margitsziget: deze 40-minuten-therapie is gebaseerd op een traditioneel Hongaarse volksrecept, waar het lokale fruitbrandewijn gemengd is met zeezout en een speciale massageolie.

Gellert thermaal bad Boedapest

3)      Goedkope stadstour met openbaar vervoer

Tram nummer 2: Dit is een bijzondere rit omdat je tijdens deze tramrit de meest belangrijke toeristische attracties van Budapest vanuit de tram kunt bekijken. De tram rijdt aan de Pest-kant van de Donau tussen de Jászai Mari plein en Közvágóhíd, de hele rit duurt ongeveer 21 minuten. Tijdens de rit kun je dan ook heel goed de verschillende bezienswaardigheden aan de andere kant van de Donau bekijken zoals het Koninklijke Paleis, de Matthias kerk en de Gellért-heuvel.

Tram nummer 41: deze tram rijdt aan de Boeda kant van de Donau tussen het Kolosy plein en Mόricz Zsigmond plein. Vanaf deze tram kun je ook veel bezienswaardigheden bewonderen o.a. de Kasteeltuin Bazaar op de helling van de burchtheuvel en Kettingbrug.

De tram ritten zijn goedkoop en natuurlijk een heel leuke (en droge) manier om veel van Boedapest te zien.

Tram Boedapest stadstour

4)      Bezoek prachtige museums en tentoonstellingen

Er zijn veel interessante kunst en museums in Boedapest om meer over de cultuur en geschiedenis van Boedapest te leren. Binnenkort zal ik lijst met de meest interessante museums beschrijven.

Bodapest museum

5)      Blijf warm in een van de legendarische koffiehuizen

Koffiehuizen in Boedapest geven je een geweldige kans om te ontdekken hoe het was om in de 20ste eeuw te leven, vaak aangeduid als de gouden tijd van Boedapest. Terwijl je van je koffie geniet, kunt je de geschiedenis letterlijk voelen, aangezien sommige van deze koffiehuizen uit de late 19de eeuw dateren. Dus ontsnap aan de kou, kies een koffie en probeer de grote selectie heerlijke taarten!

Koffiehuis Boedapest

6)      Ga naar een kerstmarkt

De kerstmarkt op Vörösmarty tér begint al op 10 november en is echt de moeite waard. Vanaf 25 november zijn er nog meer kerstmarkten in de stad. In november en december kun je overal van de kerstsfeer genieten.

Kerstmarkt Boedapest

7)      Operahuis

De Staatsopera van Boedapest werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd als de Koninklijke Opera van Hongarije. Het prachtige neorenaissance bouwwerk ligt aan een van de meest prestigieuze straten van Boedapest, de Andrássy út. De binnenkant van het Operahuis is veel nog indrukwekkender dan de buitenkant. Het interieur is versierd met fresco’s en beelden die gemaakt zijn door bekende Hongaarse kunstenaars zoals Károly Lotz, Bertalan Székely en Mór Than. Dagelijks zijn er rondleidingen om rond te kijken en te leren over de geschiedenis van het operahuis. Natuurlijk is het ook mogelijk om een voorstelling bij te wonen. Ik raad je aan van tevoren een kaart te bestellen. Wij kunnen overigens ook kaarten voor je regelen.

Boedapest Opera

 

Zoals je ziet zijn er legio dingen te doen in Boedapest wanneer het weer wat minder wordt. Als je zin hebt gekregen om Boedapest te bezoeken en wat meer wil weten, neem dan contact op.

Plaats een reactie