Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Bohinj-meer

  • Gletsjermeer
  • Watersport en wandelen
  • Vogel skicentrum

Bohinj-meer - een van de mooiste plek van Slovenië

Het bekendste meer van Slovenië ligt in Bled. Het meer van Bled is inderdaad prachtig maar rondom het meer zijn er tal van hotels, restaurants en winkels. Als je ongeveer 30 km naar het westen verder rijdt, kom je bij het meer van Bohinj omringd door groene bossen. Het grootste meer van Slovenië ligt tussen de Julische Alpen aan de rand van de enige nationale park van Slovenië, de Triglav nationaal park.

Het is een gletsjermeer daarom is het ook in de zomermaanden best koud. Het grote meer is watersport vriendelijk: kajakken, roeien, zwemmen, zeilen. Andere populaire activiteiten in de Bohinj-vallei zijn fietsen, wandelen, klimmen, raften en pittoreske boottochten op het meer.

Ligging

Het Bohinj-meer ligt middenin Triglav National Park in de regio Gorenjska. 

Bezienswaardigheden in de omgeving

Ribcev laz

Kleine, charmante stadje ligt bij het water aan de oostkant van het meer. De belangrijke cultuurhistorische bezienswaardigheid in de Bohinj-vallei in de Sint-Johanneskerk. Deze kerk samen met de fraaie stenenbrug over het begin van de Sava Bohinjka is meest gefotografeerde plaats rond het meer.

Mostnica-kloof

Een van de mooiste kloven in Slovenië, bijzondere 2-3km lang stuk van de rivier Mostnica is de thuisbasis van een aantal prachtige mini watervallen, stroomversnellingen en de kloof met allerlei uitgesleten rotsformaties. De meest bekende rotsformatie is het olifantenhoofd. Het is dichtbij de stad Stara Fuzina.  Fiets of rijd naar de stad Stara Fuzina, en ga de noordwestelijke weg uit en je komt tegen de parkeerplaats. Dan ga over Devil’s bridge en ga omhoog verder langs de rivier.

Savica-waterval

Aan de westkant van het meer ligt de bekendste waterval van Slovenië, de Savica-waterval. De waterval is de bron van het meer van Bohinj. Die erg mooie waterval van 78 meter hoog perst zich door een kloof in een rotswand en loopt in twee stromen naar beneden. Vanaf Ukanc naar de waterval lopen duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Als je minder tijd hebt of je wil niet zo veel lopen, kun je naar de parkingplaats bij het restaurant Savica doorrijden. Vanaf hier is nog een behoorlijke klim naar boven via trappen. Het duurt ongeveer 20-30 minuten om boven te komen.

Vogel Skicentrum

Ten zuiden van het meer van Bohinj breng de kabelbaan je naar 1535 m boven zeeniveau naar de Vogel skicentrum. De kabelbaan gaat elke half uur boven. Tijdens de rit kun je al het prachtige uitzicht over het meer van Bohinj en de Julische Alpen genieten.
Boven beginnen talloze wandelpaden om de omgeving te verkennen. Als je geen wandelaar bent, kun je ook genieten van het alpengebergte en foto’s maken van de berggeiten die hier rondlopen. Er is een restaurant waar kun je genieten van drankje of maaltijd bv. paté van wilde zwijn (lokale specialiteit) in deze mooie Alpen omgeving.

Accommodaties

Hotel Eco Bohinj

Hotel Gasperin

Appartementen: Er zijn verschillende appartementen te huur in Bled en in de omgeving van Bled. We kunne via onze locale partners een geschikte apartement vinden. Stuur een email voor een verblijvend offerte of neem contact met ons op.