Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen
Filteropties
  • Die voldoen aan de volgende zoekcriteria:
  • Type: stadstour

Boedapest

Boedapest wordt ook wel de parel van de Donau genoemd, de stad bezit een rijke historie en prachtige bezienswaardigheden. Boedapest is een stad die u keer op keer wat nieuws te bieden heeft. Deze metropool heeft elk jaargetijde een ander gezicht en is zeker een vakantie naar Hongarije waard.

Top 10 bezienswaardigeheden in Boedapest

De stad wordt in tweeën gedeeld door de veel bezongen rivier de Donau. Westelijk van de Donau is het stadsdeel Boeda en oostelijk is het het stadsdeel Pest. Midden in de Donau is het Margaretheneiland met zijn mooi onderhouden groenvoorziening. In de oude burchtwijk (aan de Boeda kant) staat het voormalig Koninklijk Paleis, de Mattias Kerk en Vissersbastion. Bovendien heeft u hier een schitterend panorama over de stad waarbij u de Kettingbrug over de Donau ziet en het Parlementsgebouw.
Aan de Pest kant zijn grote winkelstraten (Váci utca) met bekende namen, maar ook met leuke kleine boetiekjes. In de Hongaarse hoofdstad zijn tal van parken waar u rustig kunt wandelen. Via de Andrássy straat komt u op het imposante Heldenplein met het Szechenyi badhuis, dierentuin en een vijver waarop u in de zomer kunt kanoën. Na een dag slenteren door de stad moet u zeker naar een van de vele koffiehuizen gaan. Onder het genot van koffie met zelfgemaakt gebak, kijkt u naar de mensen die aan u voorbij gaan.

Natuurlijk heeft Boedapest een groot aantal musea en galeries die de moeite waard zijn om tijdens uw vakantie te bezoeken. Voor muziekliefhebbers, zowel klassiek als pop, zijn er zeer veel mogelijkheden.

Het openbaar vervoer in Boedapest is zeer goed. Met autobus, trolleybus, tram en metro komt u op zeer veel plaatsen in de stad. Over het algemeen wordt er gereden tussen 04:30 uur en 23:00 uur met een hoge frequentie. Bovendien rijden er in Boedapest ook 's nachts een groot aantal bussen. U kunt losse kaartjes kopen bij de metrostadions of traffik kiosken, maar ook zij er verschillende soorten abonnementen.

Top 10 bezienswaardigeheden in Boedapest

Culinaire stadswandeling

  • Proeven van Hongaars eten en drinken
  • Stadswandeling in Boedapest met Nederlandssprekende privégids

vanaf € 59 p.p.

Fietstour Boedapest

  • Fietsen in Boedapest
  • Met Nederlandssprekende privégids

vanaf € 58 p.p.