Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Dagtrip naar Lukomir dorp

  • Dagtrip met privégids
  • Traditionele bergdorp
  • Wandeling naar een waterval

Bezoek het hoogste en meest afgelegen traditionele dorp van Bosnië, het dorp Lukomir.

Kleine stenen huizen, 15 opa’s en oma's en 3 meter winter sneeuw. Het is Lukomir, het hoogst gelegen dorp in Bosnië en Herzegovina, die blijft in je gedachten en herinneringen als je een keer daar bent geweest. Dit middeleeuwse bergdorp staat bekend als de 'meest geïsoleerde nederzetting in het land'. Voor de helft van het jaar kan men hier alleen met vliegtuig komen omdat anders moet je een lang plateau bedekt met een paar meter sneeuw oversteken. Gedurende de rest van het jaar kun je wandelend of met Jeep komen.

Volgens de legende kwamen de mensen van Lukomir uit het gebied van Dubrovnik toen ze wegliepen als Bogomils. Het is bevestigd in een necropolis van de grafstenen uit de 14e en 15e eeuw. Volgens sommige legendes, toen ze in de huidige Lukomir aankwamen, zeiden de mensen: "dit is onze haven van vrede", dat is de letterlijke vertaling van Lukomir – ‘Luka’ betekent haven en 'mir' betekent vrede. Het plateau Lukomir was inderdaad omringd door kloven en verborgen van alle kanten.

Misschien heb je gehoord van de Inca’s heilige plant Papegaaienkruid (Amaranthus Retroflexus) die was gebruikt om hun schoonheid en gezondheid te behouden. Deze plant is ook in Lukomir te vinden.

Prijs: €50 p,p, (elke maandag, donderdag of zaterdag)

privétoer: €190 voor 2 personen (met meer mensen wordt het goedkoper, neem contact op voor een offerte)

Inclusief

  • Transfer naar Lukomir en terug naar Sarajevo.
  • Bezoek het dorp Lukomir met Engels-sprekende gids
  • Lunch
  • 3-4 uur wandeling naar een waterval, makkelijke wandeling, alleen echt naar het waterval moet je klimmen.

Tijdens onze wandelreis bezoek je het Lukomir dorp ook.

Het is ook mogelijk om overnachten in het dorp.