Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Culinaire groepsreis Kroatië en Slovenië

 • 7-daagse groepsrondreis (voorbeeldreis)
 • Wijn- en gastronomische arrangementen
*

Tijdens deze rondreis maken we kennis met een deel van Slovenië en Istrië in Kroatië. We gaan ook het culinaire aanbod (lokale keuken en wijn) van deze gebieden ontdekken. Het is een voorbeeldreis, we kunnen het reisschema aanpassen volgens je wensen. We kunnen groepsreizen organiseren vanaf 4 personen.

Reisprogramma

Dag 1     

Aankomst in Ljubljana en transfer naar het hotel.

Dag 2: Ljubljana – Nationaal Park Triglav: Bled & Bohinj (Alpine lunch & Schnaps proeverij) – Ljubljana

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige Bled. Tijdens een rondleiding door Bled bezoeken we het kasteel bovenop de berg met schitterend uitzicht over het meer van Bled. We gaan hier nog de beroemde traditionele roomcake van Bled proeven.

Dan rijden we naar het Bohinj gebied, het hart van het Triglav Nationaal Park met het grote meer van Bohinj. Hier gaan we met de kabelbaan naar de Vogelberg vanwaar u zult genieten van een prachtig Alpine uitzicht op bergen inclusief de hoogste berg de Triglav (2863m), het meer en de hele vallei.

Op de top van de Vogelberg zullen we genieten van een lokale alpine lunch in een van de berghutten. Na de lunch gaan we terug met de kabelbaan naar het Bohinjmeer en keren we terug naar Ljubljana.

Op de terugweg kunnen we stoppen bij een boerderij omgeven door ongereepte natuur. We gaan hier 8 verschillende soorten zelfgemaakte schnaps proeven, die zijn gemaakt van fruit en alpine kruiden, en krijgen we een plankje met smakelijk gedroogd vlees van de “zwarte” keuken. We overnachten in Ljubljana.

Dag 3: Ljubljana – De grotten van Škocjan – Olijfgaarden – Wijnproeven – Piran stadstour

In de ochtend rijden we naar de Skocjan grotten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. We lopen door het meest pittoreske deel van de rivierkloof en langs tal van stalagmieten en stalactieten.
Daarna rijden we naar de olijfgaarden, waar we een lokale biologische producent van olijfolie ontmoeten die alle geheimen van de biologische olijventeelt gaat uitleggen. We zullen ook zijn bijzondere olijfolie proeven. Niet ver van de olijfgaarden, gaan we een wijnproeverij hebben bij één van de bekendste wijnproducenten in het Sloveense Istrië. In de middag rijden we naar Piran, naar de meest pittoreske Sloveense stad aan de Adriatische Zee. De belangrijkste bezienswaardigheden van Piran zijn: het Venetiaanse huis, het Tartiniplein, de kathedraal op de top van de heuvel en de stadsmuren. In de avond gaan we genieten van romantisch Piran en diner in Sea Food Restaurant Pavel. De overnachting is in Piran.

Dag 4: Piran – Truffeljacht demonstratie en truffel lunch – schnapps, chocolade, jam proeverij – Kroatië: Buzet (Aura distileerdij) - Poreč

In de ochtend rijden we van Piran naar een klein dorp, Abitanti. We maken kennis met de eerste dorpsbewoner van Abitanti, dhr. Gracijan, die ons een welkomstdrink en lokale wijn zal gaan serveren. Dan ontmoeten we de lokale truffeljager die ons gaat uitleggen hoe met een hond te jagen op truffels. Aansluitend zullen we dan truffelgerecht-specialiteiten uitproberen die vers voor ons gemaakt worden en kunnen we ook proberen om ons eigen truffelgerecht te maken.
Daarna reizen we verder naar het plaatsje Buzet en bezoeken we distilleerderij Aura, waar lokale specialiteiten worden gepresenteerd zoals ecologisch geproduceerde marmelade, likeuren en chocolaatjes. Na de unieke proeverij rijden we naar het pittoreske Poreč, een van de mooiste Istrische steden. We overnachten in Poreč.

Dag 5: Istrische Steden en dorpen: Poreč – Motovun – Grožnjan – Fiorini – Poreč

Istrië is bekend van zijn middeleeuwse stadjes omgeven door vestingmuren gelegen tegen schilderachtige heuvels. De heuveltoppen bieden een fascinerend uitzicht op het omliggende platteland. We reizen door de groene en vruchtbare binnenlanden van Istrië. Het landschap is rijk aan olijfbomen, wijngaarden en middeleeuwse dorpjes. Bij veel van de dorpen kun je de kenmerken van vier eeuwen van Venetiaanse overheersing herkennen. Onze gids zal ons rondleiden waardoor we de geschiedenis, cultuur en mensen beter leren kennen.

Als eerste, rijden we naar Motovun, een uitstekend voorbeeld van een middeleeuws Akropolis-type stad, gelegen op een top van een heuvel. Motovun is ook bekend voor zijn film festival.
Dan gaan we door naar Grožnjan, stad van kunstenaars, boordevol kunst, galerijen en concerten. De oorspronkelijke schoonheid van het middeleeuwse Grožnjan is tot vandaag zichtbaar door de oude muren, forten, kerken en monumenten.
Daarna gaan we naar Fiorini. Daar gaan we laat lunchen in traditionele Istrische sfeer en kunnen we genieten van heerlijke lokale gerechten. Na de lunch rijden we terug naar Poreč en hebben we vrije tijd bijvoorbeeld om de sfeer van de stad en kust te ervaren. Overnachting in Poreč.

Dag 6: Poreč – Wijnboerderij Matošević – Lim Fjord – Goče: afscheidslunch – Ljubljana

In de ochtend bezoeken we met onze gids de meest interessante bezienswaardigheden van Poreč, onder andere de UNESCO Eufrasiusbasiliek. Later rijden we verder via Vrsar, de romantische stad van de legendarische Giacomo Casanova, naar Matosevic wijnboerderij. Daar kunnen we genieten van  uitzonderlijke wijnproeverijen en ontdekken we de heerlijke Istrische prosciutto.

We rijden terug naar Slovenië langs de karst regio tot Vipava Valley, waar we onze reis afsluiten met een lunch bij de Cejkotova boerderij in een klein dorpje, Goče. Deze onvergetelijke speciale "food experience" vindt plaats in bijzondere sfeer. De boerderij is verborgen in de smalle straatjes van het dorp, die is beschermd als monument van het cultureel erfgoed. We ontmoeten hier Davorin en zijn familie en ze serveren lokaal slow-food menu met wijnarrangement. In de avond rijden we voldaan naar Ljubljana. Aankomst in Ljubljana rond 20.00 uur. Overnacht in Ljubljana.

Dag 7: Ljubljana – Transfer naar Ljubljana vliegveld

Vrije tijd tot de transfer naar het vliegveld.

Helaas is uw reis hier voorbij, maar u kunt uw vakantie in Slovenië en Kroatië verlengen met bijvoorbeeld een verblijf in Ljubljana of Zagreb. We helpen uw graag met het uitbreiden van uw vakantie.

Prijs

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels met ontbijt
 • Alle transfers volgens de routebeschrijving
 • Entreegelden
  • Bled Kasteel
  • Vogelberg Kabelbaan
  • Skocjan Grotten
  • Truffeljacht demonstratie met truffel lunch
  • Wiinproeven van ecologische wijnen in Slovenië
  • Wijnproven bij Matosevic in Kroatië
  • Olijfolie-proeverij and bezoek aan olijfgaarden
  • Euphrasian Basilica
  • Engels-sprekende gids tijdens de hele reis
  • Afscheidslunch met bijhorende wijnen
  • Wijn en andere proeverijen volgens reisschema

Exclusief:

 • Reiskosten naar Slovenië
 • Eenpersoonskamer-toeslag:€180 p.p.
 • Andere maaltijden die niet in de reisscherma staat
 • Fooien
 • Entreegelden buiten het beschreven programma
 • Persoonlijke uitgaven

 Kaart van deze reis