Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Groepsrondreis Montenegro

  • 8-daagse rondreis voor groepen
  • Wijn- en gastronomische arrangementen
*

Cultuur, geschiedenis, traditie, folklore, authentiek lokaal eten en de Montegrenijnse gastvrijheid.

Het is een voorbeeldreis, we kunnen het reisschema aanpassen volgens je wensen.

Reisprograma

Dag 1 – Transfer van Dubrovnik vliegveld naar Peterovac

Overnachting in een driesterren hotel in Petrovac of Budva.

Dag 2 – Specialiteiten uit Dalmatie

De baai van Kotor, omringd door bijna 1900m hoge bergen, is het de grootste fjord ten zuiden van Scandinavië. Hier kunt u de architectuur, cultuur en natuurlijk de gastronomie van Dalmatië leren kennen. Proef van de lokale producten met onze gastheer en agrariers van het Lustica schiereiland. Bezoek dan een olijfgaard in de baai van Boka en leer over oude- en nieuwe technologieën van het olijfolie produceren. Maak een wandeling door de verbazingwekkende olijfgaard en een bezoek aan een attractie van grote historische en etnografische waarde; een goed bewaarde oude stenen olijfmolen en waan je terug in de tijd toen olijven nog werden gemalen door de kracht van de mens. Leer de smaken van extra vergine olijfolie te herkennen. Nadien gaan we nagenieten met zelfgemaakte producten, zoals kaas in olijfolie, prosciutto, wijn, cognac, honing, granaatappelsap etc. We nemen dan de boot vervolgens van Lustica naar de binnen-baai van Kotor en komen aan met de boot in Perast. Gebruik deze kans om de charme oude barokke stad te bezoeken. Na een lange dag gaan we naar Petrovac of Budva en overnachten in een driesterren hotel.

Dag 3 – Boottocht en wijnroutes rond het meer van Skadar.

In de ochtend gaan we naar Virpazar aan de kust van het prachtige meer van Skadar. De panoramische boottocht begint hier. Tijdens de tocht hebben we tijd om prachtige volgels, kikkers en tapijten van waterlelies te bekijken. Wellicht plukken we nog wat onderwater kastanjes onderweg. We vervolgen onze tocht langs oude vissers plaatsjes van Rijeka Crnojevica en een lokale honing- en wijnboerderij. We paseren een van de mooiste uitzichtpunten in Montenegro. Bij aankomst op de boerderij krijgen we een korte rondleiding door de wijngaard en leren over Montenegrijnse druiven soorten. Onder het genot van lokale huisgemaakte honing en wijn uit het gebied van het meer van Skadar luister we naar verhalen over geloof en bijgeloof van de bijenteelt. Hierna rijden we naar een wijnkelder in de omgeving van Podgorica. Hier kunt u verschillende wijnen proeven en vergelijken. Aan het einde van de middag gaan we naar het hotel en overnachten in een driesterren hotel in Petrovac of Budva.

Dag 4 – Oosterse smaken in Montenegro

We reizen naar het pittoreske dorpje Ostros, wat ligt aan de zuidelijk kant van het Skadarmeer en krijgen een bijzondere etno-gastronomische ervaring. Hier had de lokale cultuur een grote invloed op de gastronomie en recepten. Een familie zal laten zien hoe ze deze tradities levend houden. Verscholen tussen de dichte kastanje bossen van het pand zijn er 12 oude waterputten waaruit u heerlijk koel water kan drinken en kunt nadenken over de uitgebreide geschiedenis van de regio. Na een wandeling door dit magische bos genieten we van een authentieke gezinsmaaltijd, waar kastanje producten, geitenkaas en seizoensgebonden groenten onderdeel van het menu zijn. Hierna gaan de naar de omgeving van Ulcinj. Op de Bojana rivier proeven we enkele visspecialiteiten. Aan het einde van de dag keren we verzadigd van het voedsel en ervaringen terug naar Petrovac. We overnachting in een driesterren hotel in Petrovac of Budva.

Dag 5 – Treinreis en kaasboerderij

In de vroege ochtend gaan we aan boord van een lokale trein en beleven een spectaculaire treinreis naar de stad Kolasin. Dit is een van de meest indrukwekkende deel van de spoorlijn tussen Belgrado en Bar; de lijn loopt hoog boven de kloven en kruist een 198 meter hoge brug. Bij aankomst in Kolasin rijden we naar een kaasboerderij in het dorp Lipovo. Deel uw ervaring met de lokale familie waar we heen gaan en die heerlijke zelfgemaakte gerechten voor u gaat bereiden zoals Skorup (magere melk room) en het nationale gerecht Kačamak. Na het bezoek aan de kaasboerderij gaan we naar het meer van Biogradsko waar u een wandeling door een van de drie overgebleven oerbossen in Europa maakt. We overnachten in een driesterren hotel in Kolasin.

Dag 6 – Oud Montenegro

Transfer naar Klooster Moraca uit het jaar 1252 een van de mooiste kloosters in Montenegro. We bezoeken het klooster wat prachtig is gelegen in de vallei van de rivier de Morača. Dan gaat de reis in de richting van de oude hoofdstad van Montenegro - Cetinje. Bij aankomst in Cetinje voel je de rustige sfeer op de beroemde Korzo (Promenade straat) en bezoeken we de belangrijkste historische gebouwen en plaatsen zoals kloosters, kerken uit vijftiende eeuw en de gebouwen van de oude ambassades. Het klooster van Cetinje, gebouwd in 1484 was voor een lange periode het centrum van de Montenegrijnse taalkunde. Onze volgende bestemming is het Mausoleum van de dichter en bisschop - Petar II Petrovic Njegos in Lovcen nationaal park. Onze terugreis brengt ons van 1400 meter tot zeeniveau via een spectaculaire route. Geniet van prachtige vergezichten over de baai van Boka en Kotor - UNESCO Werelderfgoed. We overnachten in een driesterren hotel in Kotor.

Dag 7 – Baai  van Kotor en mosselkwekerij

Ochtendrondleiding in de oude stad van Kotor. Loop door Kotor en voel de sfeer van de smalle straatjes en pleintjes; hier vindt u op elke hoek opnieuw de fascinerende geschiedenis van de stad. In Kotor kunnen we musea bekijken, rustig bijkomen op een terrasje, of een enkel souvenierswinkeltje bezoeken. In overleg met de gids kunt u ook opklimmen naar de burcht boven de stad (een uitdagende wandeling, vooral in warmweer).

Richting het einde van de dag bezoeken we een kleine mossel kwekerij in het zuiden van de baai, waar u de gelegenheid heeft om de mosselen te oogsten, te zien hoe ze worden schoongemaakt en ze te (leren) koken. Geniet dan van de verse maaltijd samen met lokale rode of witte wijn. Overnachting in Kotor.

Dag 8 - Transfer  naar de luchthaven van Dubrovnik.

Helaas zit de reis er al weer op. U wordt naar het vliegveld van Dubrovnik gebracht. U kunt uw vakantie in Kroatië verlengen met bijvoorbeeld een verblijf op een eiland of u kunt verder naar de zuiden rijden naar Dubrovnik. We helpen uw graag met uitbreiden van uw rondreis.

 

Kaart van deze reis