Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Heviz

  • Het grootste geneeskrachtige warmwater-meer van Europa.
  • Slechts 15 minuten rijden van het Balatonmeer

Thermaal-meer van Hévíz

Het Hévíz-meer is het grootste geneeskrachtige warmwater-meer van Europa. Het oppervlak beslaat 4,4 hectare en is omgegeven door 50 hectare beschermd bos. Dit meer wordt onder het wateroppervlak gevoed door een geothermische bron. De watertemperatuur varieert tussen 30°C-38°C in de zomer, afhankelijk van het weer in de herfst en winter is de temperatuur niet lager dan 22°C. Door dit uitzonderlijke geografische fenomeen is globaal gezien slechts het meer van Rotorua op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland vergelijkbaar met het bijzondere meer van Hévíz. Door de unieke samenstelling van het water heeft het baden in dit meer een geneeskrachtige werking op vele kwalen en ziekten.

Het meer van Hévíz, vaak bedekt met de Indische rode waterlelies, geniet als kuuroord al sinds 1795 bekendheid. In 1795 liet graaf Festetics (ook bekend van het Festetics kasteel in Keszthely) deze plek ontwikkelen als therapeutisch kuurbad en het eerste badhuis werd gebouwd.

Hévíz ligt ongeveer 15 minuten rijden van het Balatonmeer en 10 minuten rijden van het Kasteelhotel Batthyany. Er zijn ook veel hotels en vakantiehuizen in Hévíz ook, bel of stuur een email voor meer informatie: info@bematravel.nl .

Accommodaties in de omgeving

Kasteelhotel Batthyány

Hotel Bonvino

Pension Óbester