Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Hotel Apponyi

  • Kleine kasteel met prachtige tuin
  • Ligt in de Szekszárd wijnregio
  • Ontbijt en diner gemaakt van verse ingrediënten

vanaf €95 per kamer

*
*

Terug in de tijd in Kasteelhotel Apponyi Manor

Kasteelhotel Apponyi Manor is gebouwd in 1840 en was jarenlang in handen van de familie Apponyi. Na overlijden van de laatste graaf werd het kasteel in 1950 genationaliseerd en werd het gebruikt als basisschool. In 2002 kwam het in handen van de huidige eigenaar, die kosten noch moeite heeft gespaard om het gebouw in zijn oude glorie te herstellen. De oude kapel is nog te vinden in het bos en het kasteel en oorspronkelijke jachthuis zijn nu omgetoverd in een prachtige locatie voor gasten. Dankzij het oog voor detail van de eigenaar en de prachtige antieke auto's die hij heeft staan waant iedereen zich hier in het verleden.

Ligging

Apponyi Manor ligt aan de rand van het kleine dorp Melina, verscholen tussen uitlopers van heuvels, weilanden met schitterende wilde bloemen en de rivier Sió. Het kasteel is met liefde gerestaureerd en is met zijn rustieke jachthuis de ideale plek middenin de natuur.
Het ruime park, het landschap en het landhuis geven het gevoel in de negentiende eeuw te verblijven, maar dankzij de snelweg op zo'n 6 kilometer afstand is het moderne leven ook vlakbij.

Faciliteiten

Zowel in de winter als in de zomer biedt kasteelhotel Apponyi zijn gasten diverse tours aan. Er is een sauna en een jacuzzi en er zijn regelmatig wijnproeverijen. Met een eigen wijnkelder kan dat ook bijna niet anders.
Vissen en paardrijden is ook mogelijk en een dagje erop uit met een gehuurde fiets of kano is geen probleem. Voor de liefhebbers zijn er in de zomer ook boot- en fietstochten, picknicks en barbecues.
Kasteelhotel Apponyi Manor heeft een eigen restaurant waarin de authentieke keuken van destijds eer aan wordt gedaan. Brood wordt elke dag vers gebakken en voor vlees en vis maakt het kasteelhotel gebruik van een nabijgelegen biologische boerderij.
Apponyi Manor is ook te huur voor huwelijken en conferenties. Het privérestaurant biedt dan ruimte voor zo'n 50 personen.

Kamers

Met slechts zeven kamers, waarvan één suite, en plaats voor maximaal vijftien gasten, is Apponyi Manor romantisch en gezellig. Het interieur doet nog steeds denken aan lang vervlogen tijden, maar is natuurlijk wel voorzien van moderne luxe. Het antieke meubilair en de prachtige tapijten van de verschillende kamers vertegenwoordigen het verleden, terwijl de minibar, kluis, flatscreen-tv en het bureau de moderne tijd binnenhalen. Het hotel biedt kamers en suites in het kasteel zelf aan, maar ook in het jachthuis.

Prijzen

 

hoofdseizoen

(01/06 - 31/08
buitenseizoen

 

kleine standard kamer

 

€104 €95

 

standard kamer

 

€117 €117

 

superior kamer

 

€140

 

€127

 

De getoonde prijzen zijn per kamer per nacht met half pension en inclusief een kleine wijnproeferij van drie wijnen. Deze prijs is geldig bij een reservering van 3 nachten. Als u korter of langer wil in het hotel verblijven, maken we graag een passende aanbieding.

 

Product labels