Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

House Marica

  • Traditioneel gasthuis met excellent restaurant
  • Ligt in pittoreske dorp Šmartno
  • Wijnproeven

€92 per kamer

Midden in een romantisch dorpje, op slechts 6 kilometer van de Italiaanse grens in het Sloveense Šmartno, treft u Huis Marica. Een prachtig traditioneel gasthuis versiert met houten balken in rustieke stijl.

Ligging

Sporen van een tumultueus verleden zijn nog steeds voelbaar in Šmartno. Eeuwen van spanningen aan de grens, oorlog en zelfs plundering hebben het dorp gevormd tot de romantische plek die het vandaag de dag is. Je bent nooit ver verwijderd van de bewaarde stadsmuren en torens, want het ommuurde dorp heeft vijf bewaard gebleven torens. De bijzondere ligging op een heuvel geeft u een panoramische uitzicht over de natuur van de Sloveense gemeente Brda. Het dorp is grotendeels gerenoveerd en geldt als schitterend cultureel erfgoed van Slovenië.

Huis Marica ligt midden in het pittoreske Šmartno, op 43 km van Triëst en op 26 km van Udine. Trieste Airport ligt op een afstand van 30 km

Faciliteiten

Het uitstekend restaurant biedt lokale wijnen, kazen, hammen en warme maaltijden op bestelling. In de wijnkelder kunt u heerlijke Belica wijnen en scala aan lokale delicatessen proeven. De bar biedt een gezellig terras. In het kleine winkeltje met lokale producten en verschillende boetiek producten vindt u het perfecte souvenir voor de thuisblijvers. In het dorp kunt u gratis parkeren en er zijn diverse restaurants in Šmartno.

Kamers

In Huis Marica treft u vier bijzonder kamers die ieder toegang geven tot een balkon. Drie kamers met een gedeeld balkon en één met haar eigen balkon. In iedere kamer heeft u de beschikking over een eigen badkamer, bar en gratis Wi-Fi bereik.
De kamers:
Prunela
Een prachtig appartement van 45 m2 verdeeld over twee woonlagen. Een klassieke ruimte met rustieke balken. De woonkamer met kitchenette en koelkast nodigen u uit om ruim de tijd te nemen voor de prachtige omgeving van de gemeente Brda te verkennen.
Nešpula
Een ruime kamer van 23m2. Standaard treft u hier een heerlijk tweepersoonsbed. Gezinnen met kinderen krijgen de mogelijkheid een extra tweepersoonsbed toe te voegen op de vliering.
Karabana
Een mooie rustieke kamer van 18m2 met een kleine zolder. Er is een tweepersoonsbed aanwezig en eventueel een extra eenpersoonsbed.
Izabela
Een prachtige kamer van 20m2 met indrukwekkende stenendetails in de muren. De kamer beschikt over een tweepersoonsbed en eventueel een extra eenpersoonsbed.

 

Product labels