Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

keszthely

  • Festetics kasteel
  • Grootste bibliotheek van Hongarije

Festetics kasteel - Keszthely

De stad Keszthely ligt aan de westelijke punt van het Balatonmeer. Het ligt op 6 km van het bekende kuuroord Hévíz. Keszthely is de grootste en oudste plaats langs de oevers van het Balatonmeer.

Wanneer de Familie Festetics in de 18de eeuw naar Hongarije is verhuisd, hebben ze zich in het monumentale barokke paleis gevestigd. Geïnspireerd door de Franse weelde, heeft het paleis 34 kamers verdeeld over twee verdiepingen. Later hebben ze het gebouw nog groter gemaakt, nu zijn er ongeveer 100 kamers in het kasteel. Een deel van de kamers kunt u bezoeken; ze zijn allemaal heel verschillend in kleuren en decoraties. Het kasteel omvat neoklassiek meubilair en goud ingelijste portretten. Heel bijzonder is de classicistische bibliotheek die de grootste bibliotheek (met ruim 80.000 boeken) in Hongarije is. Het prachtige historische kasteel is omringd door een idyllische tuin bedekt met bloemperken en fonteinen. Ik vind dit prachtige kasteel heel bijzonder en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Top 10 bezienswaardigheden rond het Balatonmeer

Accommodaties in de omgeving

Kasteelhotel Batthyány

Hotel Bonvino

Pension Óbester

Vakantiehuizen rondom het Balatonmeer

Tijdens de Luxe kasteelhotel rondreis en de Autorondreis in West-Hongarije kun je het Festetics-kasteel makkelijk bezoeken.