Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen
Tonen per pagina
Filteropties

Ljubljana

Ljubljana is een van de groenste steden van Europa, met een autovrij voetganger-vriendelijke historische centrum. De rivier wordt overspannen met elegante bruggen en vol met eclectische cafés.

Met een schitterend kasteel op de heuvel als haar kroon en de smaragdgroene rivier Ljubljanica aan haar voeten, Ljubljana is een kleine Princess. Ondanks het klein is, verbergt de stad een schat aan cultuur, bezienswaardigheden, activiteiten en plezier. En het beste van alles is ligt alles binnen loop- of fietsafstand. De meeste historische bezienswaardigheden liggen in de oude stad tussen de kastelheuvel en de rivier Ljubljanica. Aantal architectonische hoogtepunten en musea liggen echter in de nieuwe stad aan de westelijke oever van de rivier. Sinds de stad zo klein is, het makkelijk per voet te bereiken. Zelf de bezienswaardigheden buiten het centrum liggen op wandelafstand.

Ljubljana is de grootste stad van Slovenië, politieke, culturele en economische centrum van het land. Haar naam betekent “geliefd” (ljubljena)in het Sloveens.

Weliswaar, kan de stad de grandeur van Praag van Boedapest missen, maar de geweldige musea en galeries, parken en tuinen en sfeervolle bars en gevarieerd, toegankelijk uitgaansleven maken het heerlijke, ontspannen plek om te bezoeken en te verblijven een tijdje - vrijwel zeker langer dan je had gepland. De stad heeft de architectuur van een breed scala aan stijlen, waaronder Roman, barok, gotiek, renaissance en art deco. In de mediterrane stad blijkt de Italiaanse invloed uit de barokke herenhuizen en kerken aan de geplaveide straten.

Hotel Emonec

  • Driesterren hotel
  • Uitgebreid buffetontbijt
  • Gelegen in het centrum van Ljubljana

vanaf €57 per kamer

Proef Ljubljana

in voorbereiding