Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Logarska Dolina

  • Een van de mooiste dal van Europa
  • Hoge bergtopppen en kletterende watervallen
  • Fietsen en wandelen

Logarska Dolina - De parel van Slovenië

In 1987 kreeg het Logarska dal de status van een natuurpark vanwege het unieke culturele landschap en behoud van de natuur. Het dal heeft een prestigieuze prijs ontvangen, namelijk "EDEN - Europese topbestemmingen" in 2009.

De bodem vallei wordt omringd door de zeer hoge bergen van Kamnik-Savinja Alpen, die het zuidoostelijke deel van de Europese Alpen vormt. Het gletsjerdal is ongeveer 7km lang en niet meer dan 500m breed. Deze parel van de Alpenregio met meer dan 40 natuurlijke attracties is een prachtige plek om te verkennen.

De Logarska dal is ook een uitzonderlijk vertrekpunt voor wandelingen en beklimmingen van de omliggende bergen, evenals joggen en fietsen rond Logarska dal. In de winter kun je langlaufen, rodelen en de schitterende ijswatervallen bewonderen. Geniet van bronnen, bergtoppen, steenformaties, watervallen, inheemse flora (bv. gouden pantoffel orchidee) en zeldzame fauna zoals bergadelaars en slechtvalken.

De hoofdattractie van de Logarvallei is de 90m hoge Rinkawaterval, het is ook de grootst vrijvallende waterval van Slovenië. De weg door de vallei eindigt bij een parkeerplaats, vanaf hier is de waterval nog ongeveer 15-20 minuten lopen. Recht van de waterval kun je omhoog lopen naar een van de leukste café van het land: Bar Orlovo Gnezdo (-adelaarsnest). Het is een rotsboomhutcafé, waar kun je een kopje koffie, een glaasje frisdrank of een borrel nemen terwijl je het mooi uitzicht over de vallende water kan genieten.

Ligging

De Logarska Dolina ligt in Noord-Slovenië dichtbij de Oostenrijkse grens in de Kamnische Alpen. U kunt naar Solčava (een klein dorpje) rijden en vanaf de dorp ziet u al de boorden naar de Logarska Dolina.

Accommodaties

Pension Lenar