Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Luxe kasteelhotel rondreis in Hongarije

  • 11-daagse romantische autorondreis met een vleugje cultuur
  • Verblijf in karakteristieke historische hotels
*

Luxe kasteelhotel-rondreis in Hongarije

 

Reisprogramma

Zie route op kaart >>

Dag 1 - 2

Romantik Hotel Szidónia - Röjtökmuzsaj

U begint uw rondreis in het prachtige Romantik Hotel Szidónia, gevestigd in een historisch kasteel uit de 17de eeuw. Het hotel, wat lange tijd gebruikt is geweest als jacht-kasteel, wordt omgeven door een mooi park, compleet met fontein en Japans tuinhuisje. Hier ontmoet u de charme van oude tijden gecombineerd met modern comfort. Dit hotel zal u aangenaam verrassen en een uitstekend begin zijn van een mooie vakantie. Het hotel ligt ongeveer 20 km van Sopron vandaan. Die stad is bekend om zijn bezienswaardige barok-centrum. Het hotel biedt verschillende wellness faciliteiten aan: een binnen- en buitenzwembad, jacuzzi, Finse sauna, biosauna, en stoomkamer met aromatherapie. Het heeft ook een eerste klas restaurant, alles verfijnd bereidt met verse kruiden uit eigen tuin. In de omgeving kunt u fietsen, paardrijden, vissen, golven of jagen.

Aantal nachten

U verblijft 2 nachten in Romantik Hotel Szidónia.

Dag 3 - 5

Kasteelhotel Batthyány - Zalacsány

Het Kasteelhotel Batthyány werd gebouwd in de 16de eeuw in laatgothische stijl. Later werd het gebouw uitgebreid en gerenoveerd in barokke stijl. Het hotelcomplex is gesitueerd in een 300-jaar oud 6 hectaar groot park, dat een ideale plek biedt voor een ontspannende wandeling. Vanaf dit hotel kunt u makkelijk Hévíz, het bekende kuuroord van Hongarije bereiken. Het hotel is ook een goed uitganspunt om het Balatonmeer te bezoeken. Als u liever wil onthaasten dan kunt u terecht in de wellness afdeling van het hotel waar uw bijvoorbeeld kunt genieten van heerlijke massages.

Afstand

De afstand van het Romantik Hotel Szidónia naar dit hotel is ongeveer 100 km.

Aantal nachten

U verblijft 3 nachten in Kasteelhotel Batthyany.

Dag 6 - 8

Kasteelhotel Palota - Lillafüred

Het noorden van Hongarije is uw volgende doel. Hotel Palota is gebouwd in eclectische stijl en ligt in Lillafüred, dichtbij het Hómori-meer tussen de bergen. Het romantische 19de eeuwse gebied rondom dit meer kenmerkt zich door mooie watervallen, waterbronnen en grotten. In de omgeving zijn er diverse nationale parken te bezoeken, zoals het Aggtelek National Park met de een van de grootste druipsteengrotten van Europa, en het Bükk National Park met zijn bijzondere flora en fauna. Ook een bezoek aan Eger is zeker de moeite waard. Eger is een van de mooiste baroksteden van Hongarije, het heeft een aantrekkelijk historisch centrum met veel monumenten. Dit gebied is ook een uitstekend wijngebied, met tientallen wijnkelders en goede restaurants. De beroemde wijn Bikavér, of te wel "Stierenbloed" komt hier vandaan. Het hotel heeft onder andere ook een restaurant in middeleeuwse sfeer, zwembad, sauna, sportmogelijkheden en wandelpaden in de nabije buurt.

Afstand

De afstand van het Kasteelhotel Batthyany naar dit hotel is ongeveer 410 km.

Aantal nachten

U verblijft 3 nachten in het Kasteelhotel Palota

Dag 9-10

Gróf Dégenfeld Kasteelhotel - Tarcal

De kasteelhotelrondreis eindigt in Noordoost-Hongarije in het Tokaj wijngebied. Het Gróf Dégenfeld Kasteelhotel ligt in het midden van een park, omringd met vele oude bomen. Het hotel biedt een zorgvuldige en persoonlijke service waar u, naast de rust en schilderachtig omgeving, kunt genieten van de uitstekende wijnen van Tokaj. In het hotel is de sfeer van de oude tijden gecombineerd met moderne comfort.

Afstand

De afstand van hotel Palota naar dit hotel is ongeveer 60 km.

Aantal nachten

U verblijft 2 nachten in Gróf Dégenfeld Kasteelhotel

Dag 11

Helaas zit de rondreis langs de mooie kasteelhotels er al weer op. Na het ontbijt en een laatste blik op het Hongaarse landschap begint u weer aan uw reis naar huis.

U verblijft in de genoemde kasteelhotels in een uitstekende kamers met eigen badkamer en op basis van halfpension. De kasteelrondreis (met eigen auto) kunt u op elke gewenste dag beginnen. Bij boeking hoeft u alleen maar de datum door te geven van de eerste overnachting in Hongarije. Uiteraard is het ook mogelijk om de rondreis te verlengen. Dit kan voor of na de rondreis maar ook tijdens de rondreis. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Wilt u ergens langer of korter verblijven of wilt u graag andere plaatsen bezoeken? We organiseren individuele of groepreizen op maat in Hongarije, Slovenië, Kroatië en Servië. Dit kunt u eenvoudig regelen door contact met ons op te nemen of een email te sturen naar info@bematravel.nl. U kunt natuurlijk uw rondreis in Hongarije combineren met een reis naar Kroatië of Slovenië.

Kaart van deze reis