Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Nationaal Park Krka

  • Schitterend nationaal park met watervallen
  • Mag zwemmen in de watervallen

Nationaal Park Krka

Als je op zoek bent naar watervallen in Kroatië, dan is een bezoek aan het National Park Krka een must. Krka is een schitterend nationaal park met watervallen en een aantal prachtige wandelpaden met houten loopbruggen door bossen en langs en over de rivier de Krka. Je kunt bijvoorbeeld het wandelpad rond het park nemen, wat ongeveer 2-3 uur duurt. In tegenstelling tot Plitvice, mag je in Krka wel bij de watervallen zwemmen.

Het park is genoemd naar de rivier Krka. Het water van de rivier stroomt ook ondergronds door de vele smalle spleten. De Krka loopt deels door het Kroatische karstgebied. De karst is rijk aan mineralen en zuurstof en de rivier neemt deze op, die op hun beurt weer worden afgezet op kleine planten of boomstammen. Zo zijn er in de loop van de tijd treden of cascades gevormd die tot watervallen resulteren. Er zijn 7 watervallen en de Skradinski Buk is de grootste en meest bekende waterval, die je niet kunt missen. De Skradinski Buk met 17 trappen over een lengte van 400 meter, brengt het water 46 meter lager.

Naast de watervallen zijn er ook enkele historische gebouwen in het park. Je kan hier een middeleeuws fort bezoeken die aan de rivier ligt of je kan ook een boottocht maken naar de Krka abdij. De oude molens bij Krka zijn nu omgebouwd tot museum. Keizer Frans Josef II heeft een uitzichtpunt laten bouwen voor zijn vrouw en daarom kun je nu het bovenste deel van de watervallen van bovenaf bewonderen.

Het park kan bezocht worden als dagtrip van Split of Sibenik, of met de boot van Skradin of Zadar. Een ideale bestemming dus om een dagje uit te rusten of actief te genieten van het prachtige natuurschoon!

Accommodaties

Hotel Tragos : Het ligt in Trogir, ongeveer 60 km van het park.

Hotel Mediteran: Het ligt in Zadar, ongeverr 80km van het park.

Tijdens de Autorondreis in Kroatie kunt u ook het Nationaal Park Krka bezoeken.

Er zijn verschillende andere accommodaties in de buurt. We kunnen via onze locale partners een geschikte hotel en apartement vinden. Stuur een email voor een verblijvend offerte of neem contact met ons op.