Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Noord-Hogarije

  • Heuvelachtig gebied om te wandelen en fietsen
  • Wijngebieden
  • Historische steden, kasteelruinen.

Noord-Hongarije

Het noorden van Hongarije heeft altijd al in de belangstelling van de toeristen gestaan en dat is niet voor niets. Noord Hongarije wordt gekenmerkt door bergen, bossen, grotten en thermaalbaden. De Bükk Nationaal Park is de grootste national park van Hongarije. De belangrijkste kenmerken van de Bükk Nationaal Park zijn de kalksteenformaties, bv, rotsen, groten en ravijnen. In de park staat het Kasteelhotel Palota. Dit kasteel ligt aan het Hámori-meer, bij uitstek geschikt om te waterfietsen of te roeien. Onder het kasteel is de Anna-grot, een kalksteengrot. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen. U zult dan zeker een aantal van de zeldzame plantensoorten tegen komen die het Bükk-gebergte rijk is. 

Het Aggtelek Nationaal Park heeft uitgestrekte bossen, rotspartijen en bergmeren. Tegen de Slowakse grens is het 25 kilometer lange grottensysteem Aggtelek-Baradla, de grootste druipsteengrot van Europa. De grot is te bezoeken o.l.v. een gids. Het Mátra gebergte is het hoogste punt van Hongarije, de Kékes (1015 m). Hollókö is een klein dorp met slechts 450 inwoners van het Palöc volk. Dit dorp is na een grote brand in het begin van de 19e eeuw herbouwd in de originele en traditionele stijl. De UNESCO heeft dit dorp in 1987 op de lijst van Werelderfgoed gezet. In het dorp ziet u mooie witte huizen met vooruitstekende daken en met houtsnijwerk versierde portieken. In het centrum staat de kerk met een houten toren uit de 15e eeuw. In het restaurant met authentieke meubels kunt u heerlijke streekgerechten eten. In de zomer wordt het Palóc folklorefestival gehouden waar u de schitterende klederdracht kunt bewonderen en de met de hand gesponnen en geweven borduurwerken.

Ook de stad Eger heeft u veel te bieden.Het centrum is autovrij dus u kunt rustig rondkijken en genieten van de stad. Bezienswaardigheden zijn de basiliek, de burcht van waaruit u een mooi panorama over de stad heeft, de minaret en het districtraadhuis. Even buiten Eger is "het dal van de schone vrouw", waar vele wijnkelders zijn. In dit wijngebied kunt u de Hongaarse wijn proeven, bijvoorbeeld de rode wijn het Stierenbloed(Egri Bikavér)

Kács is een rustig dorp gelegen op de zuidelijke hellingen van het Bükk gebergte en wordt omgeven door kleinere heuvels met uitgestrekte bossen. Vanuit het dorp zijn verschillende wandelroutes. In Kács is een openlucht zwembad, gebouwd op een bron met water van 27 graden. Sárospatak is gelegen aan de rivier Bodrog en is een beschermde stad. Het heeft meer dan 50 monumenten waaronder het Rákóczi Burcht en Kasteel. Jósvafö is een klein bergdorp waardoor het beekje de Jósva stroomt. In dit dorp is een (kunstmatig gemaakte) toegang tot de Baradla grot. Szarvaskö is een dorp in de heuvels ten noorden van Eger. Te bezichtigen valt de ruïne van een kasteel uit de 13e eeuw. Mezökövesd is het centrum van de Matyó borduurwerk en dit wordt nog gemaakt door de vrouwen van deze streek. In het Matyó Museum kunt u dit alles bewonderen en ziet u bovendien tradionele meubels. Net buiten Mezökövesd ligt een mooi park met vakantiehuisjes en het zwembad/ kuurcomplex Zsórifürdö. Enkele andere plaatsen met kuurbaden zijn: Bogács, Miskolc, Eger, Kács, Sárospatak.

De koning der wijnen is de bekende Tokaji Aszú. De druiven voor deze wijn worden verbouwd in het gebied Tokaj-Hegyalja, een gebied met 28 dorpen waarvan Tokaj de bekendste is. In het wijnkeldergedeelte van het Tokaj Museum kunt u kennismaken met de geschiedenis van deze wijn.

Accommodaties in de omgeving

Pension Imola

Herberg Magtár

Hotel Nomád

Kasteelhotel Palota

Kasteelhotel Degenfeld

Templomvolgy Resort

Product labels