Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Autorondreis in Slovenië

  • 10-daagse autorondreis
  • Bergen en meren
  • Wijn- en gastronomisch arrangementen

Autorondreis Slovenië

Met deze rondreis maakt u kennis met het noordelijke deel van Slovenië. De reis begint in het historische kleine stadje Radovljica en het bekende meer van Bled. Vanaf Radovljica is het meer slechts tien minuten rijden. Dan gaat u verder naar de hoofdstad, Ljubljana. De volgende accommodatie ligt in een van de mooiste valleien in de Alpen; de Logarska Dolina. Vervolgens rijdt u verder naar de laatste bestemming in Ptuj.

U kunt natuurlijk de volgorde van de hotels veranderen en u kunt de rondreis uitbreiden met andere bestemmingen in Slovenië of Kroatië. U kunt deze rondreis ook met een rondreis in Hongarije combineren. Het is een voorbeeldreis, we maken graag een voorstel volgens uw wensen. Dit kunt u eenvoudig regelen door contact met ons op te nemen of een email te sturen naar info@bematravel.nl.

Reisprograma

Zie route op kaart >>

Dag 1-3        

U komt aan op de eerste dag na een lange reis en kunt dan heerlijk uitrusten in dit mooie hotel. De volgende dagen zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt het stadje Radovljica bekijken en in de omgeving de natuur verkennen. Zeker moet u ook het bekende meer van Bled bezoeken. Het meer heeft een pitoresk eilandje met kapelletje die je met een gehuurde boot kunt bezoeken. Op zeer warme dagen is het heerlijk om een verfrissende duik in het heldere water te nemen. Aan de rand van het meer ligt een kasteel waar u een prachtig uitzicht heeft en ook kunt genieten van smakelijke lokale gerechten. Op de derde dag vertrekt u naar de hoofdstad van Slovenië; Ljublijana.

Vila Podvin - Radovljica

Dag 3-5

Ljubljana is een mooie en overzichtelijke stad met een levendig centrum. Aan de rivier kunt u op een van de terrasjes de sfeer van de stad opsnuiven. Op korte afstand van het centrum bevindt zich een kasteel op een heuvel. De heuvel is te beklimmen maar ook met een kabelbaan te bereiken. Dit middeleeuwse kasteel is tot een bijzonder cultureel centrum van de stad omgevormd. Een museum toont de lokale geschiedenis en ook zijn er veel culturele activiteiten. De vele bruggen, (draken) kunst en een enkele straatmuzikant maken deze stad zeer de moeite waard. Na een vermoeiend bezoek kunt u uitrusten en dineren in een van de vele restaurants. De overnachtingen zijn in hotel Emonec. De laatste dag verlaat u de stad en rijdt u richting de natuur.

Hotel Emonec - Ljubljana

Ljubljana

Dag 5-8

De komende dagen brengt u door in een van de mooiste, zo niet de mooiste vallei in Slovenië. De vallei is te betreden na een kleine vergoeding per voertuig. Eens aangekomen zult u begrijpen dat men zeer zuinig is op de bijzondere plaats. De flora en fauna zijn ongekend. Er zijn vele wandelmogelijkheden naar de omringende bergen, van eenvoudige wandelingen tot zeer uitdagende tochten. Ook zijn er goede fietsroutes. Vraag naar de mogelijkheden bij het hotel of de locale VVV. Ook zijn en een aantal prachtige watervallen die de moeite waard zijn. Pension Lenar zal u ook zeker bevallen. De oprechte gastvrijheid en oog voor detail maken dat u zich snel thuis zal voelen. In de vallei zijn enkele restaurants.

Pension Lenar - Solĉava

Dag 8-10

Het laatste hotel waar u tijdens deze rondreis zult verblijven ligt in oudste stad van Slovenië. In de lange historie van de stad zijn er vele overheersers geweest, van Romeinen, Goten, tot de Habsburgers, die allemaal hun invloed hebben gehad op de cultuur en architectuur. Ptuj heeft prachtig behouden gebouwen en een sfeervol historisch centrum. De eerste nederzettingen vonden meer dan 4000 jaar geleden plaats.

In dit kleine stadje kunt u heerlijk door de nauwe straten struinen. Ook kunt u bijvoorbeeld het stadhuis en het oude kasteel van Ptuj bezoeken. Heeft u dorst gekregen van de wandeling of wilt u gewoon genieten van de lokale wijnen bezoek dan zeker en van de vele wijnkelders. Natuurlijk zijn er ook volop mogelijkheden om uit te rusten in een van de restaurants.

Hotel Mitra – Ptuj

Prijs

 

De prijs is per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Inclusief:

  • 9 overnachtingen met ontbijt
  • Tips en Tops: infomatie over bezienswaardigheden

Exclusief:

  • Eigen vervoer
  • Toeristenbelasting (ong. €1.50 p. p. p. n.) - ter plaatse te betalen

Optionel:

  • Gastronomische arrangementen: €96 p.p. incl. 6-gangen diner en 4-gangen lunch bij Het Vila Podvin, wijnproeferij in Ptuj.

Wilt u ergens langer of korter verblijven of wilt u graag andere plaatsen bezoeken? We organiseren individuele of groepreizen op maat in Slovenië. Dit kunt u eenvoudig regelen door contact met ons op te nemen of een email te sturen naar info@bematravel.nl. U kunt natuurlijk uw rondreis in Slovenië combineren met een reis naar Kroatië of Hongarije.

Kaart van deze reis