Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Stadstour Belgrado

  • Stadstour met Engels sprekende privégids
  • Bezoek de Belgrado fort
  • Zemun

vanaf € 48 p.p.

*

Na het uitgebreide ontbijt in het hotel verkent u Belgrado met een Engels sprekende privégids die u verteld over de rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Belgrado, een van de oudste steden in Europa was eeuwenlang een grens tussen de islam en het christendom als een grens tussen West- en Oost-Europa.

Tijdens deze tour vindt u meer informatie over de verschillen tussen deze twee beschavingen uit te vinden, zo dichtbij met betrekking tot de afstand en toch zo ver weg in alles anders. Belgrado fort en Zemun zijn plaatsen waar de verschillen zijn duidelijk, zelfs vandaag.

We gaan de tour vanaf het hotel of een afgesproken punt beginnen en rijden we naar de vesting van Belgrado. Tijdens onze wandeling door het fort gaat u veel Turkse woorden horen, als sahat toren, Turbe, stambol gate ... Al deze woorden betekenen belangrijke onderdelen van de vesting. Wat zijn ze, ontdek je op de weg. Natuurlijk, als u meer wilt weten over de geschiedenis van het fort, hoort u verhalen over de periode waarin fort was een Romeins militair kamp, of over ongebruikelijke Rozenkerk. Ook kunt u genieten van de meest indrukwekkend uitzicht op de samenvloeiing van twee rivieren, de Sava en de Donau.

Op de weg naar Zemun passeren we Kosancicev venac, Servische wijk ontwikkeld onder de Ottomaanse heerschappij, met zijn meest indrukwekkende bezienswaardigheden: Orthodoxe kathedraal, residentie van prinses Ljubica, patriarchaat en de restaurant "?".

Uiteindelijk zullen we Zemun bereiken, de stad binnen een stad. Vandaag is het bekend door zijn fantastische restaurants en tavernes, maar slechts een eeuw geleden was het onderdeel van een krachtige Oostenrijks-Hongaarse Rijk. De meest interessante deel van Zemun is Gardoš met zijn oude huizen, kerken en verborgen hoekjes. Hier kunt u de geest van een lokale leven te voelen en je krijgt de indruk dat de tijd hier wat langzamer loopt. Dit is waarschijnlijk omdat de mensen meer ontspannen dan in de drukke straten van Belgrado. Op de top van Gardoš ligt het Millennium toren die het gebied overziet. Het werd gebouwd door de Hongaren om duizend jaar bestaan van Hongarije te vieren. Slechts vijf torens als deze zijn gebouwd in de wereld. Vanaf deze plaats kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over Zemun en de Donau.

Na ons bezoek aan Gardoš, kunnen we een pauze op een van de plaatselijke cafés of tavernes nemen. We weten precies de juiste plek met een geweldig uitzicht en een fantastische menu.

 

Deze tour is een deel van de Proef Belgrado.

Prijzen

€ 65 p.p. (voor 2 personen)

€ 48 p.p. (voor 4 personen)

Inclusief:

  • Engels sprekende gids

  • 4 uur rondleiding
  • Transfer van uw hotel naar de fort

  • Transfer naar Zemun
  • Transfer terug naar uw hotel