Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Szigliget

  • Burcht van Szigliget
  • Prachtige uitzichten
  • Bijzondere park bij het het Esterházy-kasteel

Burcht van Szigliget

Op de noordelijke oever van het Balatonmeer ligt de prachtige stad Szigliget met een van de machtigste kastelen in Hongarije. Het kasteel werd gebouwd op een 242m hoge heuvel en herbergt een middeleeuws fort gebouwd door de Benedictijner orde rond de 13de eeuw. Het fort werd aangevallen tijdens vele historische gebeurtenissen.  Het fort heeft de regio lang beschermd tegen de Turkse en Tatarse Invasies. Op dit moment zijn slechts de ruïnes van het kasteel nog te zien, omdat het kasteel in 1702 door de Habsburgers werd opgeblazen, waarna de ruïne overbleef.

De burcht ruïne biedt een prachtig uitzicht op oude vulkanische tafelbergen en het Balatonmeer. Een leuke klim naar de top, ook voor kinderen, is goed te doen.

Szigliget ligt op ongeveer 10km ten westen van de Badacsony en 18km ten oosten van Keszthely.

Vroeger was het dorp een eiland toen het  niveau van het water van het Balatonmeer hoger was. Tegenwoordig is het gebied een schiereiland dat in het meer ligt.

Het dorp heeft verder een aantal oude, etnografisch waardevolle, rietgedekte huizen die de monumentenstatus gekregen hebben. Ook het Esterházy-kasteel is het bezichtigen waard. Het park is zeer fraai en telt ruim vijfhonderd boomsoorten waaronder zijn er honderdvijftig dennensoorten. Sommige bomen zijn al 200-250 jaar oud. Ook kunt u hier genieten van schitterende vergezichten over bergen en dalen.

Szigliget heeft een mooi en klein strand met mooie panorama die heel geschikt is voor klein kinderen ook. Parkeren is gratis bij het strand net zoals overal in Szigliget.

Accommodaties in de omgeving

Kasteelhotel Batthyány

Hotel Bonvino

Pension Óbester