Bijzondere rondreizen buiten de gebaande paden
met persoonlijke aandacht voor uw wensen

Top 10 dingen te doen in Boedapest

maandag 23 mei 2016

Top 10 bezienswaardigheden van Boedapest

Hoewel er veel meer dan 10 belangrijke bezienswaardigheden zijn in Boedapest, heb ik er toch 10 gekozen die je volgens mij echt moet zien.

Maak kennis met deze bezienswaardigheden tijdens een groepsreis of individiueel stedentrip naar Boedapest.

Het Parlament

Het symbool van Boedapest ligt op de rechteroever van de Donau aan de Pest kant. Het enorme gebouw met de prachtige gotische torens en de indrukwekkende koepel kun je niet missen. Het is gebouwd aan het eind van de 19de eeuw. Helaas worden bijna altijd delen van de gevels of de toren gerestaureerd en is het daarom moeiljk om een mooie foto te maken. Het authentieke interieur is te bewonderen tijdens rondleidingen met een gids. Je brengt dan een bezoek aan de regeringskamer en kunt de kroon van de eerste koning van Hongrije bewonderen.

Burcht van Boeda en burchtwijk

De burcht (Budavár) van Boeda ligt in het heuvelachtige gebied van de stad. Hier vind je het oude kasteelcomplex Budavári Palota. In het paleis bevinden zich de Hongaarse Nationale Galerie, de Nationale Széchenyi-bibliotheek en het historisch museum van Boedapest. Behalve de burcht zelf zijn ook de kronkelende middeleeuwse steegjes met pittoreske huisjes, Plein van de Heilige Drie-eenheid en de Matthiaskerk zeker een kijkje waard. Geniet verder van het uitzicht over de Donau vanaf het Vissersbastion.

Boeda burcht

Sint-Stefanusbasiliek

De grootste kerk van Boedapest is de Sint-Stefanusbasiliek, die in 1905 werd voltooid. De basiliek is genoemd naar koning Stefanus, die later heilig werd verklaard. De neorenaissance kerk is zowel van binnen als van buiten zeer imposant. Het interieur is rijk versierd met fresco’s en gravures. Vanuit de 96 meter hoge koepel heb je een prachtig uitzicht over de stad.

St. Stefaansbasiliek - Boedapest

Andrássyboulevard en Heldenplein

Een wandeling langs de Andrássyboulevard naar het Heldenplein is ook een aanrader en je zal begrijpen waarom Budapest vaak het Parijs van het Oosten wordt genoemd. Aan deze negentiende-eeuwse boulevard tref je namelijk het ene na het andere stijlvolle gebouw aan zoals de Hongaarse Opera en talloze musea en villa’s. Aan het einde van de boulevard vind je het Heldenplein, vol met standbeelden van beroemdheden uit de Hongaarse geschiedenis. Centraal op het plein staat het Millenniummonument.

Boedapest - Heldensplein

Kettingbrug

De eerste brug van Boedapest is gebouwd in 1849 en is te zien op vrijwel elke brochure over Boedapest. In de avond heeft de verlichte brug boven de Donau een bijzonder sfeer. Grote stenen leeuwen bewaken de brug aan beide zijden.

Boedapest - Kettingbrug en Burcht

Historische thermaal baden

Neem een duik en ontspan in een van de beroemde baden van Boedapest. De meeste baden zijn een overlevering van de Ottomanen die lange tijd in Hongarije waren. Wellicht kom je een beroemdheid tegen in een van de populaire badhuizen…

Boedapest termaal bad

Koffiehuizen van Boedapest

Boedapest heeft een traditie van charmante koffiehuizen en grand cafés. Er zijn veel koffiehuizen in de stad, sommige zijn nieuw en modern, maar er zijn ook kofffiehuizen die de charme en authenticiteit hebben behouden van de tweede helft van de 19de en het begin van de 20ste eeuw. Proef de levendigesfeer en geniet van heerlijke koffie en gebakjes.

Rondvaart op de Donau

Maak een rondvaart op de Donau voor een prachtig panoramisch uitzicht van Boeda en Pest. Je zult de stad in alle rust van een andere onverwachts mooie kant ontdekken.

Centrale Markthal

Winkel als de lokale bevolking of probeer traditionele Hongaarse gerechten in de Centrale Markthal, de sierlijke overdekte markt hal uit de 19de eeuw.

Boedapest

Hongaarse eten en drinken

Proef een authentiek Hongaars gerecht gecombineerd met uitstekende Hongaarse wijn in een van de vele restaurants in de stad of een van de wijnkelders in de buurt.

Maak kennis met deze bezienswaardigheden tijdens een groepsreis of individiueel stedentrip naar Boedapest. We organiseren ook graag een stedentrip volgens uw wensen.

Plaats een reactie